Keltische Boomhoroscoop

Wil je weten welke boom je geboorteboom is? Dankzij deze website kom je er achter. Lees hieronder verder over de Boomhoroscoop van de Kelten en de betekenis ervan.

Wat is de Boomhoroscoop?

De boomhoroscoop is bedacht door de Kelten. Deze groep bevolkte grote delen van Europa in de laatste zeven eeuwen voor onze jaartelling. In de religie van de Kelten stond de natuur centraal. Ze vereerden de aarde en beschouwden de bomen, rotsen en rivieren als heilig.

De Kelten verdeelden elk jaar in 39 perioden. Bij elke periode hoorde een boom. Deze boom had voor de Kelten een grote betekenis. Want bij elke boom hoorde een type mens. Elke boom komt twee keer per jaar voor. Eén keer in het voorjaar en één keer in het najaar. De Populier komt drie keer voor per jaar. De Eik, Berk, Olijfboom en Beuk komen maar één keer per jaar voor en waren voor de Kelten heilige bomen die de overgang van de seizoenen aan gaven.

Jouw geboorteboom

Je geboorteboom (ook wel levensboom genoemd) wordt bepaald aan de hand van je geboortedatum. Je geboorteboom zegt iets over je karakter, je gedrag en je levensloop. Net zoals bij andere horoscopen is je teken niet absoluut. Wanneer je geboortedag in de buurt ligt van een ander teken kan dit ook effect hebben op je manier van zijn. Zo kan een Linde die geboren is op 20 Maart ook iets hebben van de Eik (21 Maart).

Wil je weten welke boom jouw geboorteboom is?

Kijk in de Geboorteboom Lijst om het te weten te komen!