Over mezelf

Mijn fascinatie voor computers en het internet begon al vroeg. Als kind knutselde ik al graag aan computers en fantaseerde over de mogelijkheden die “het ding” in de toekomst zou kunnen bieden. Zo’n geweldig apparaat moet toch ergens nuttig voor zijn?

Vooral het idee dat een computer (met internet) op termijn steeds meer taken makkelijker zou maken of zelfs helemaal overnemen van de mens fascineerde mij. Die fascinatie motiveert mij tot op de dag van vandaag! Ik ben dan ook een groot voorstander van de automatisatie van taken en bedrijfsprocessen.

Zelf automatiseer ik zoveel mogelijk taken en ook mijn eigen websites werken allemaal volautomatisch. Ze werken 24 uur per dag, 7 dagen per week en genereren zelfs inkomsten terwijl ik slaap! Ze brengen brood op de plank d.m.v advertenties en de verkoop van lidmaatschappen. Dat geeft mij rust, orde en tijd om me bezig te houden met belangrijkere zaken.

Daarom dat ik ook vaak zeg: “Een website moet voor jou werken en niet andersom”. Maar voordat een website voor jou gaat werken moet er natuurlijk nog wel een hoop gedaan worden. Dit gaat niet zomaar ineens vanzelf. Een website succesvol maken is een kwestie van lang en keihard werken en de nodige SEO kennis!

Hoe mijn hobby uitgroeide tot een eigen zaak

Tijdens de opkomst van het internet maakte ik al mijn eerste websites in kladblok. Helaas kregen deze sites amper bezoekers. Ik snapte er helemaal niks van! Had ik nou zoveel moeite gedaan voor niks? Vanaf toen ben ik me steeds meer gaan bezighouden met SEO en online marketing.

Na een paar jaar hard werken kreeg mijn eerste succesvolle website ghanja.be meer dan 30.000 unieke bezoekers per maand. Die gloriedagen zijn voorbij maar de website is nog steeds erg goed bezocht. Ik had nu de smaak wel te pakken. Dus ik begon meer websites te maken voor mezelf maar ook voor familieleden of vrienden.

Na een tijdje begonnen ook vrienden van familieleden of familieleden van vrienden mij te contacteren. Daarom starte ik in 2005 ook als freelance webdesigner. Tussen 2009 en 2013 werkte ik vast voor een klein webdesignbureau. En tussen 2012 en 2014 werkte ik tegelijkertijd ook nog voor een bekend SEO bedrijf in België waar ik de kans kreeg mij te specialiseren en ervaring op te doen.

Tegelijkertijd bleef ik in mijn vrije tijd natuurlijk ook verder werken aan mijn eigen websites en dankzij de inkomsten die daar uit voortkwamen kon ik in 2014 mijn vaste baan opzeggen. Ik verhuisde naar het mooie Haarlem en begon met Nethit: Een webdesignbureau dat zich heeft gespecialiseerd in SEO, usability en webpsychologie. Nethit maakt mooie websites die ook nog eens goed scoren in Google.