Je hebt niks aan kennis zonder passie!

Mag ik even lachen met de leraren die me zeiden dat je zonder diploma niks bereikt in het leven. Ik ben op mijn 16 van school gegaan en heb nu een prima leven. Ik run een reeks populaire websites waarvan ik goede inkomsten heb en daarnaast heb ik nog wat SEO en Webdesign klantjes.

Ik hoef nooit naar mijn werk of in de file! Ik hoef nooit een pak aan, ik werk niet voor 9:30 a 10:00 s’ochtends! En als ik geen zin heb dan werk ik gewoon niet. Mijn websites werken wel voor mij.

Ik heb geen baas alleen maar Google, maar daar hoor ik nooit wat van. Ik werk eigenlijk al jaren voor ze, maar mijn enigste contact met hen verloopt via mijn bankrekening. En dat vind ik prima!

Mensen mét goede diploma’s volgen mij nu op Linkedin als ze op zoek zijn naar een goede job ; )
Maar zolang je voornaamste doel ‘geld verdienen’ is, zal je nergens komen in het leven! Waarom leren we ze dat niet op school?

Je kunt álleen makkelijker een ‘luxe’ loonslaaf worden i.p.v een ‘gewone’ omdat je dat papiertje hebt. Zolang je zelf niks doet met de kennis die je hebt verworven sta je feitelijk nergens. En ben je een nobody!

En als je alleen maar gaat ondernemen om geld te verdienen dan zal je ook snel uitgespeeld zijn. Je bereikt niks zonder passie en flink wat doorzettingsvermogen. Mensen die gaan ondernemen om geld te verdienen raken sneller teleurgesteld en geven dus ook sneller op. Want een succesvolle onderneming starten gaat niet over 1 nacht ijs!

Ik zie dagelijks mensen met goede diploma’s ontiechelijk domme dingen doen. Theorie en praktijk zijn 2 heel verschillende zaken! Ik ben dan ook een groot voorstander van een grote verandering in ons ouderwetse en vreselijk achterhaalde onderwijs systeem.

Scholen en leraren moeten zich meer gaan bezig houden met de mens achter de leerling. Wat drijft die mens? Wat vindt die mens leuk om te doen? Waar wordt die mens enthousiast van? Want met theoretische kennis alleen kom je er echt niet! Je hebt niks aan kennis zonder passie!

One thought on “Je hebt niks aan kennis zonder passie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *